Găzduire Web Optimizată SEO: 5 Lucruri de căutat la o companie de găzduire WEB
gazduire-web-optimizata-seo
GĂZDUIREA WEB OPTIMIZATĂ SEO: 5 LUCRURI DE CĂUTAT LA O COMPANIE DE GĂZDUIRE WEB

Găzduirea web pe care o alegeți determină experiența site-ului pe care o oferiți vizitatorilor. În acest articol veți afla care sunt cele cinci caracteristici cheie care definesc o companie de găzduire SEO prietenoasă.

Ca profesioniști SEO, nu avem lucruri de care să ne îngrijorăm. Există vechile cuvinte cheie: link-uri, creare de conținut, sitemap-uri și fișiere robot.txt. Și mai sunt și alte lucruri noi de care să vă entuziasmați: căutarea vocală – voice search, fragmentele prezentate – featured snippets, primul index pentru mobil – the mobile-first index.

În mijlocul zgomotului, un factor este adesea trecut cu vederea, chiar dacă poate afecta timpul de funcționare al site-ului și viteza paginii dvs. – ambele elemente esențiale pentru menținerea performanței organice pozitive – găzduirea web

Găzduirea web pe care o alegeți determină coerența generală a experienței site-ului pe care o oferiți vizitatorilor organici (și tuturor vizitatorilor, în acest sens). Dacă doriți să preveniți erorile serverului și intervalele de timp – și să împiedicați utilizatorii să revină la Google – aveți nevoie de o gazdă web solidă pe care vă puteți baza.

În cele din urmă, doriți o gazdă web care vă susține eforturile organice, în loc să le împiedice. Să ne uităm la cinci caracteristici cheie care definesc o companie de găzduire web optimizată SEO.

1. Garanție ridicată UPTIME

Garanția de funcționare a găzduirii dvs. este probabil cel mai important factor în ceea ce privește optimizarea SEO.

Uptime se referă la procentul de timp în care site-ul dvs. este online și accesibil. Cu cât este mai mare timpul de funcționare, cu atât mai puțin probabil vizitatorii vor vizita site-ul dvs. doar pentru a-l descoperi, trimitându-i înapoi la motoarele de căutare și riscând potențiale pierderi în acest proces.

Serviciile de găzduire web premium, mai bune și mai fiabile oferă garanții de funcționare mai mari.

Pentru cele mai bune rezultate, alegeți o gazdă cu cel puțin 99,8% garanție de funcționare. Aceasta se traduce cu aproximativ 1,44 minute de oprire pe zi și 8,8 ore pe an. Nu-i rău deloc!

Cu toate acestea, fiți atenți la orice serviciu care pretinde uptime de 100 %. Majoritatea sunt pure strategii de marketing și mai simplu spus, minciuni. Întotdeauna va fi o perioadă de oprire. Cheia este să o mențineți cât mai scurtă. În acest fel, nu vă va afecta performanța SEO.

2. Locația serverului

În timp ce uptime se referă la faptul că site-ului dvs. este accesibil utilizatorilor, locația serverului dvs. poate dicta cât de repede este accesibil pentru ei.

Dacă sunteți pe un plan de hosting de shared, VPS sau dedicat, site-ul dvs. locuiește pe un server fizic într-un centru de date undeva (spre deosebire de cloud hosting, unde datele dvs. sunt găzduite în cloud).

În mod ideal, doriți ca centrul de date să fie cât mai aproape posibil de majoritatea vizitatorilor site-ului dvs. Cu cât este mai departe serverul dvs., cu atât mai mult poate dura încărcarea site-ului.

Locația serverului poate ajuta sau nu în clasarea pe motoarele de căutare, care vă pot afecta SEO. Dacă operezi într-o țară, dar folosești o gazdă situată la jumătatea lumii, se poate întâmpla ceva nefiresc.

Este de la sine înțeles că serverele ar trebui să fie și ele rapide și că găzduirea ar trebui să sporească în continuare performanța printr-o rețea de livrare a conținutului (CDN), ceea ce uneori se întâmplă automat, alteori nu.

3. Opțiuni multiple

Tuturor ne plac opțiunile. Ar trebui să vă bucurați de ele și cu găzduirea dvs. web.

Dincolo de găzduirea în sine, multe companii de găzduire oferă un plus de valoare opțional care vă poate îmbunătăți site-ul. Iată câteva dintre cele SEO prietenoase pe care doriți să le vedeți:

  • Copii de rezervă automate: Dacă ceva nu merge bine, doriți o copie de rezervă a site-ului din care puteți restaura rapid. Vedeți dacă gazda dvs. oferă copii de rezervă automate gratuit sau pentru un cost suplimentar.
  • SSL: HTTPS este un factor de clasare de ani buni. Dacă nu ați tranziționat deja la un site securizat, trebuie să faceți asta chiar acum. Asigurați-vă că gazda dvs. acceptă SSL. Unele chiar le includ gratuit cu pachetul de găzduire.
  • Planuri multiple de găzduire: pe măsură ce site-ul dvs. crește, este posibil ca nevoile dvs. de găzduire să se schimbe (acest lucru este un lucru bun!). În cele din urmă, numerele dvs. de trafic pot fi suficient de mari pentru a justifica trecerea la propriul dvs. server dedicat. Această tranziție va fi mai ușoară (și mai ieftină) dacă nu trebuie să schimbați furnizorii de hosting în același timp.

4. Recenzii bune

Bine, să zicem că utilizați de fapt această listă pentru a compara gazdele. În acest moment, ați citit funcțiile de găzduire și se pare că verifică toate lucrurile potrivite.

Acum este timpul să validați că afirmațiile de marketing sunt adevărate. Înainte de a vă înscrie la un serviciu de găzduire web, acordați câteva minute pentru a le citi recenziile online.

O atenționare: spațiul de găzduire tinde să atragă recenzii mai nefericite decât majoritatea.

Dacă un barista îți încurcă cafeaua, este puțin probabil să fii deranjat suficient pentru a scrie o recenzie înfiorătoare pentru cafeneaua de pe Trustpilot.

Dar dacă site-ul tău coboară, chiar și pentru o clipă, sau chiar dacă ai avut vina (așa cum se poate întâmpla dacă alegi un plan de găzduire necorespunzător pentru nevoile tale de trafic), vei fi extrem de supărat de serviciul de găzduire și vei începe să postezi sau să faci un blog despre asta.

Din păcate, aceasta este doar natura afacerii.

Acestea fiind spuse, puteți acum să adunați multe informații valoroase din recenzii. Căutați gazdele care apar din nou în listele de top Web Hosts și citiți recenziile pentru a verifica dacă planul de găzduire pe care îl considerați este probabil să vă ofere ceea ce aveți nevoie.

Nu veți avea probleme pentru a găsi aceste liste. O căutare rapidă pe Google pentru cea mai bună găzduire web a oferit o serie de rezultate de la PCMag, CNET și multe altele.

5. Echipa de Suport

În cazul în care site-ul dvs. va cădea, doriți să îl puteți remedia imediat. Cel mai adesea, asta va implica vorbirea cu o persoană de la suport.

O găzduire bună va oferi gratuit suport 24/7. Verificați orele de funcționare ale echipei de asistență a potențialei dvs. gazde și vedeți cât timp îi veți putea contacta. Există un număr de telefon, chat live sau e-mail?

Vezi și profilurile lor sociale. Serviciile de găzduire web cărora le pasă să-și ajute clienții tind să facă asistența pentru clienți disponibilă pe scară largă pe rețelele de socializare, poate chiar prin intermediul conturilor Twitter de asistență dedicate.

Bonus: CMS ușor de utilizat

Acesta nu se referă exact la găzduire, dar este important. Puterea de a crea cu ușurință conținut excepțional este esențială pentru succesul dvs. SEO. Dar cred că știți deja asta.

Așadar, doriți o gazdă care se integrează cu un CMS cu care deja sunteți familiar sau puteți învăța cu ușurință. În caz contrar, doar faci lucrurile grele pentru tine!

Din fericire, majoritatea gazdelor oferă astăzi propriile lor instrumente de creare de conținut drag-and-drop. Mulți se integrează și cu WordPress și cu alte sisteme populare de gestionare a conținutului.

Ce definește o găzduire web optimizată SEO?

Găzduirea web bună și fiabilă este una dintre acele lucruri care se desfășoară pe fundal, fără ca tu să fii nevoit să te gândești la asta. Asta este, în esență, o găzduire web optimizată SEO. Citește și modul în care găzduirea web impactează viteza de încărcare a paginii web

Related Posts