OPTIMIZAREA SITE-ULUI: 8 SFATURI PENTRU A AVEA UN SITE ULTRA-RAPID
sfaturi-pentru-un-site-ultra-rapid
OPTIMIZAREA SITE-ULUI: 8 SFATURI PENTRU A AVEA UN SITE ULTRA-RAPID

Optimizarea site-ului este un lucru pe care multă lume nu o efectuează. Deși multă lume nu realizează importanța unui site rapid, sunt convins că ați întâlnit cel puțin un site web foarte lent până acum care te-a făcut să nu cumperi de pe el. Dacă vi se pare familiar, permiteți-mi să vă transmit câteva sfaturi care vă pot ajuta să vă măriţi viteza  site-ului.

Dacă nu sunteți sigur că viteza site-ului dvs. web contează pentru dvs., atunci gândiți-vă la perioada în care ați închis și o fereastră a browserului în așteptarea încărcării unui site. Cert este că 53% dintre oameni abandonează un site web care necesită mai mult de 3 secunde pentru a se încărca.

Performanța site-ului dvs. web contează și joacă un rol important în influențarea clasamentului motorului de căutare. De exemplu, Google preferă site-urile web rapide și oferă clasamentele superioare în rezultatele căutării.

Testează-ți viteza site-ului

Pentru a începe, testează cât de repede se încarcă site-ul tău. Câteva instrumente recomandate sunt:

 • WebPageTest: Colectează performanțele paginii web din browserele reale care rulează sisteme de operare comune.
 • Pingdom: vă ajută să analizați și să găsiți blocaje în performanțele unui site web.
 • GTmetrix: Analizează și oferă informații despre cea mai bună modalitate de a optimiza viteza unei pagini web.
 • Bitcatcha: verifică viteza site-urilor din opt țări.

Iată câteva sfaturi pentru optimizarea corectă a site-ului și creșterea vitezei sale: 

 1. Alegeți o găzduire web excelentă

Din experiența noastră, găzduirea web este poate una dintre cele mai importante alegeri pe care trebuie să le faci. Există găzduiri web bune și apoi există găzduiri web excelente. Fiecare găzduire web va avea funcții diferite, din aceasă cauză ar trebui să căutați elemente cheie, cum ar fi tehnologiile de memorie în cache, hard disk SSD, protecție DDos sau un server puternic. Citește acest articol pentru a înțelege importanța unei găzduiri web optimizată SEO și importanța sa. 

 1. Minifierea: Cu cât este mai mic cu atât este mai bun

Este obișnuit ca site-urile web să fie în prezent pline cu fișiere Javascript și CSS. Acest lucru generează o mulțime de solicitări HTTP în timpul unei vizite care poate ajunge să încetinească considerabil site-ul. Aici intervine minifierea.

Minimizarea fișierelor dvs. Javascript și CSS se face prin combinarea tuturor scripturilor într-un singur fișier (de fiecare tip). Aceasta nu este o sarcină ușoară, dar nu vă faceți griji, există plugin-uri WordPress care se pot ocupa de acest lucru în locul dvs.

Încercați unul dintre aceste plug-inuri pentru a începe: AutoptimizeFast Velocity Minify sau Merge + Minify + Refresh.

Minifierea poate face ca codul tău să pară dezorganizat – să nu fii alarmat! Asta este normal.

 1. Urmați Principiul KISS

Acest lucru nu este în mod normal învățat de majoritatea experţilor web, dar l-am găsit extraordinar de util în atât de multe moduri. KISS este un acronim pentru „Keep it simple, stupid!”. Acesta a fost inventat de către niște capete inteligente din anii ’60, care au subliniat eficiența sistemelor simple.

De regulă, consider că acest lucru se aplică aproape în toată viața – chiar și în crearea de site-uri web. Prin evitarea implementărilor și proiectelor excesiv de complexe, veți beneficia de un site rapid și mai important, ușor de gestionat și întreținut.

Design

Păstrând designul simplu, ceea ce vreau să spun este în principal sub forma reducerii calităţii. Un site cu imagini masive și videoclipuri uimitoare, este probabil să se încarce foarte lent. Păstrați-l îngrijit și ordonat și încercați să împărțiți încărcarea videoclipurilor și imaginilor în diferite pagini.

Cod și pluginuri

WordPress este un lucru atât de minunat, deoarece este extrem de modular și totuși atât de simplu de utilizat. Indiferent ce doriți să faceți, este probabil ca cineva să fi proiectat deja un plugin pentru asta.

Oricât de interesant sună, atenție la supraîncărcarea site-ului cu plugin-uri. Amintiți-vă că fiecare plugin este proiectat de persoane diferite (și probabil companii diferite). Scopul lor este de a atinge un obiectiv specific, nu de a eficientiza performanța site-ului.

Dacă puteți, evitați pluginurile pentru lucruri pe care le puteți gestiona singur. Luăm, de exemplu, un plugin care vă va ajuta să introduceți tabele în conţinut. Puteți învăța cu ușurință unele coduri HTML de bază pentru a desena tabele, în loc să folosiți un plugin pentru asta, nu?

Unele pluginuri individuale pot încetini site-ul dvs. în mod semnificativ, deci asigurați-vă că faceți un test de viteză de fiecare dată când instalați un nou plugin!

 1. Avantaje în rețelele de livrare a conținutului (eNG. CONTENT DELIVERY NETWORKS)

Pentru mine, rețelele de livrare de conținut sunt un cadou din partea zeilor. Companii precum Cloudflare și KeyCDN își câștigă viața ajutând website-urile să se bucure de livrarea de conținut stabilă și rapidă prin rețele de servere localizate în întreaga lume.

Utilizarea unui CDN vă va ajuta să creaţi paginile web mult mai rapid și să îmbunătățiți viteza de încărcare, indiferent de unde vin vizitatorii dvs.

În afară de asta, folosirea unui CDN oferă, de asemenea, o protecție suplimentară împotriva atacurilor nocive, cum ar fi DDos.

Dacă sunteți proprietarul unui site web mic, Cloudflare are o opțiune gratuită pe care o puteți utiliza, care funcționează bine. Corporațiile și site-urile mai mari vor trebui să plătească pentru a avea un plan mai bun, dar, având în vedere caracteristicile unui CDN, merită preţul.

 1. Utilizați Cache-ul

Cache-ul este exact așa cum sună: stocarea fișierelor statice, astfel încât atunci când vizitatorii intră pe site, acesta poate partaja din pagini construite anterior, astfel încât timpul de procesare să fie redus. În cele mai multe cazuri, ceea ce trebuie să vă intereseze este memoria cache din partea serverului.

Cel mai eficient mod de implementare a memoriei cache a serverului este prin setările din serverul dvs. Apache sau NGINX. Va trebui să parcurgeți aceste documente și să găsiți setările potrivite care vă vor ajuta să setați memoria cache a serverului.

Regula este că orice lucru care are nevoie de multă asistență de server (procesare) ar trebui să fie memorat în cache, dacă este posibil.

Dacă este prea complicat pentru dvs., pluginurile sunt o altă opțiune, dar din nou, nu vă recomand să recurgeți la acest caz.

 1. Optimizați-vă imaginile!

Aceasta este o continuare la postarea mea anterioară împotriva imaginilor și videoclipurilor masive, în conformitate cu principiul KISS. Ținând cont de asta, am înțeles că elementele vizuale sunt esențiale pentru ca site-ul să arate destul de bine. Deoarece nu putem evita total utilizarea acestora, să ne asigurăm că imaginile pe care le utilizați sunt cât se poate de simple.

Conținutul web este în mare parte basic, chiar și atunci când vine vorba de imagini. Majoritatea site-urilor web pe care le-am întâlnit, care se încarcă oribil de greu, sunt adesea încetinite de imagini masive care nu au un scop real.

Nu spun că nu puteți avea imagini mai mari, ci asigurați-vă că sunt optimizate corespunzător înainte de a le încărca.

Există două moduri în care poți face acest lucru. Din nou, primul este prin intermediul unui plugin precum WP Smush. Alternativa, sau pentru cei care nu folosesc WordPress, este un instrument de optimizare a imaginilor de la terți precum Image Compressor sau JPEG Optimizer.

Cele mai multe instrumente de optimizare a imaginii vă vor permite să finalizați detaliile de rezoluție ale imaginilor dvs., astfel încât să puteți să le optimizaţi treptat. Acestea vor avea un aspect de calitate, dar în dimensiuni mult mai mici.

 1. Folosiți compresia (arhivarea) gzip

Dacă ați auzit despre compresia imaginii sau poate arhivarea (ZIP sau RAR), probabil că veți fi familiarizați cu teoria din spatele compresiei gzip. Acest lucru comprimă codul site-ului dvs. web, ducând la impulsuri de viteză de până la 300% (rezultatele variază).

Chiar și pentru cineva care nu este foarte tehnic, puteți utiliza un plugin precum PageSpeed Ninja

 1. Reducerea redirecționărilor

În mod normal, browserele acceptă diverse forme de adrese care, la rândul lor, sunt traduse în cele oficiale recunoscute de serverul dvs. Luați de exemplu www.example.com și example.com. Ambele pot merge pe același site, dar este necesar ca serverul tău să-l redirecționeze către adresa recunoscută oficial.

Această redirecționare necesită timp și resurse, astfel încât obiectivul dvs. este să vă asigurați că site-ul dvs. poate fi accesibil prin nu mai mult de o redirecționare. 

Având în vedere complexitatea de a face acest lucru și timpul implicat în mod continuu, este prima dată când aș recomanda utilizarea unui plugin precum Redirection.

Site-urile mai rapide îi păstrează pe vizitatori (și Google) fericiți

Viteza de bandă astăzi, chiar și pe mobil, a crescut cu atât de mult și va crește și mai mult. Asta înseamnă că rămân foarte puține scuze pentru ca proprietarii de site-uri să-și poată lăsa vizitatorii cu site-uri care se încarcă lent.

Crede-mă, vei pierde vizitatorii și, la un moment dat, vei câștiga o reputație atât de proastă încât vei fi cunoscut ca „Oh, ACEST site web”. Dacă te afli într-o afacere online, asta face și mai rău, deoarece îți vei ucide propria mină de aur.

Cu toate că cele 8 sfaturi de mai sus pe care le-am oferit nu sunt în niciun caz singurele aspecte de care trebuie să țineți cont, ar trebui totuşi să vă ofere un început și câteva idei despre cum să gestionați lucrurile puțin mai bine. 

Accelerați site-ul dvs. astăzi și păstrați-vă clienții sau vizitatorii. Dacă ai nevoie de ajutor, poți oricând să apelezi cu încredere la prietenii noștri de la B3 Digital, care vă vor ajuta cu implementarea tuturor soluțiilor necesare pentru site-ul vostru. 

Related Posts